Εργαστήρια θερινών τμημάτων 2018!

Με έμφαση στη μουσκή τεχνολογία και στον τρόπο παιξίματος και ενορχήστρωσης ενός live, η σχολή μας ετοίμασε με πολλή μεράκι, 4 μοναδικά εργαστήρια για τους σπουδαστές των θερινών τμημάτων 2018! Με καλεσμένους νέους σημαντικούς μουσικούς της πόλης μας τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά τον τρόπο αυτοσχεδιασμού μιας κανονικής μπάντας και τη ζωντανή ηχογράφηση ενός live. Επίσης διδάχθηκαν τις αρχές της ψηφιακής ηχογράφησης ενώ στο τέλος συμμετείχαν στη δημιουργία ενός ερασιτεχνικού βίντεου κλιπ, εφαρμόζοντας όλα όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων!

Εργαστήρι μουσικής τεχνολογίας!!!

Ο όρος "Μουσική τεχνολογία" αναφέρεται στις εφαρμογές της πληροφορικής στη μουσική με την ανάπτυξη και χρήση μιας γενιάς εύχρηστων, ευέλικτων και ισχυρών εργαλείων που επιτρέπουν μια διαφορετική προσέγγιση της μουσικής τέχνης. Οι υπολογιστές στις μέρες μας καθορίζουν την εξέλιξη και τη διαμόρφωση πολλών τομέων της μουσικής βιομηχανίας και τέχνης. Από τη σύνθεση ή την επεξεργασία ενός ήχου μέχρι το τελικό στάδιο παραγωγής ενός ψηφιακού δίσκου, ο υπολογιστής μας "εκπλήσσει" διαρκώς με την δυνατότητα που δίνει στους μουσικούς να επεξεργάζονται τις κάθε είδους πληροφορίες και εντολές που δέχεται.

Τα μαθήματα έχουν τη μορφή διαδραστικών εργαστηρίων, μέσα στα οποία γίνεται αφενός μια σύντομη αλλά περιεκτική επισκόπηση - εξήγηση των εννοιών και των τεχνικών με τις οποίες ασχολούμαστε ενώ το μεγαλύτερο μέρος αφορά τη δημιουργική πράξη.

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια των μαθημάτων μελετούμε τον τρόπο παραγωγής του ήχου, πως τον αποκωδικοποιούμε και τι μέσα χρησιμοποιούμε για την ψηφιοποίησή του. 

Γνωρίζουμε πολλούς από τους τρόπους που μπορούμε να ηχογραφήσουμε μουσικά όργανα, πως και με ποια μέσα μπορούμε να καλύψουμε ηχητικά μια εκδήλωση(P.A) και πως να επενδύουμε μουσικά μια ταινία, ένα θεατρικό κλπ.

Τέλος γίνεται παρουσίαση ποικίλων μουσικών προγραμμάτων ηχοληψίας (logic, avid pro tools, ableton live), σημειογραφίας (Finale, Sibelius) καθώς και εκμάθηση του προγράμματος cubase.

ο καθηγητής

Αργυρίου Αρχοντής

Εργαστήρι σύγχρονου πιάνου!!!

Από φέτος η σχολή μας δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές του κλασσικού πιάνου να παρακολουθήσουν αυτό το μοναδικό εργαστήρι, παράλληλα με τις σπουδές τους και χωρίς επιπλέον χρέωση. Οι σπουδαστές που θα λάβουν μέρος θα μάθουν όλα τα σύγχρονα στυλ παιξίματος ( rock, pop, jazz, latin κ.α), θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στη σύγχρονη αρμονία και ρυθμολογία, και θα εξελίξουν το ρεπερτόριό τους.

Στο εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι σπουδαστές πιάνου από την τάξη της κατωτέρας και άνω! 

οι ώρες διεξαγωγής του εργαστηρίου είναι κάθε Σάββατο 18:00 - 19:00

υπεύθυνος καθηγητής: Αργυρίου Δημήτρης 

Solist workshop - εργαστήριο ανάπτυξης σολιστικών δεξιοτήτων

Στο ομαδικό αυτό μάθημα διδάσκεται ο τρόπος με τον οποίο μπορεί κάποιος να επιτύχει υψηλά επίπεδα δεξιοτεχνίας στο μπουζούκι ή στην ακουστική κιθάρα! Επικεντρώνεται στα εξης τεχνικά θέματα : χαλαρότητα - σωστή θέση σώματος, τεχνικές πένας, ανεξαρτησία δακτύλων - δακτυλοθεσία, παραγωγή και διαχείριση του ήχου, αντοχή και ταχύτητα στο παίξιμο. Χρησιμοποιείται επιλεγμένη φρασεολογία από γνωστά κομμάτια καθώς και μια πληθώρα ασκήσεων με την κατάλληλη διαβάθμιση! μπορούν να το παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν όλοι οι σπουδαστές μπουζουκιού και ακουστικής κιθάρας που φοιτούν τουλάχιστον στο 2ο έτος! 

οι ώρες διεξαγωγής του εργαστηρίου είναι κάθε Κυριακή 18:00 - 19:00

Υπεύθυνος καθηγητής: Αργυρίου Βασίλης.

Αcoustic blues workshop

Οι συμμετέχοντες στο ομαδικό αυτό μάθημα έχουν την δυνατότητα σε 1ο στάδιο να γνωρίσουν τις βασικές αρχές του 12μετρου.  Δεν απαιτείται καμμία απολύτως προηγούμενη γνώση του είδους αυτού. Καθώς τα μαθήματα προχωρούν εμπλουτίζουμε το παίξιμό μας με διαφορετικά στυλ, αναλύουμε την αρμονία των blues και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε το κατάλληλο αρμονικό υλικό, ενώ παράλληλα μαθαίνουμε να δημιουργούμε και να παίζουμε τις δικές μας φράσεις αυτοσχεδιασμού. Το εργαστήριο μπορούν να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν οι σπουδαστές ακουστικής κιθάρας της σχολής μας αρκεί να φοιτούν τουλάχιστον στο 2ο έτος σπουδών. 

οι ώρες διεξαγωγής του εργαστηρίου είναι 17:00 - 18:00 κάθε Κυριακή

Υπεύθυνος καθηγητής: Αργυρίου Βασίλης

Κοινοποίηση σελίδας