Οι σπουδές στη μουσική χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες

  1. .Στην κλασική σπουδή
  2.  Στην Παραδοσιακή και Λαική σπουδή
  3.  Στη σύγχρονη σπουδή

Στην κλασική σπουδή ανήκουν οι σπουδές  των οργάνων της συμφωνικής ορχήστρας (πνευστά, έγχορδα, κρουστά), του πιάνου, της μονωδίας και  της κλασσικής κιθάρας. Κλασικές σπουδές επίσης θεωρούνται και τα ανώτερα θεωρητικά(αρμονία, αντίστιξη, φούγκα). Οι απόφοιτοι των τμημάτων παίρνουν πτυχίο ή δίπλωμα αναγνωρισμένο από το κράτος.

Στα τμήματα παραδοσιακής και Λαϊκής μουσικής διδάσκονται τα όργανα της αστικής λαϊκής μουσικής(μπουζούκι, τζουράς, μπαγλαμάς, ακκορντεόν, λαϊκή κιθάρα, τραγούδι κ.α) και τα όργανα της παραδοσιακής μας μουσικής(λύρα, ούτι, λαούτο, κλαρίνο, βιολί κρουστά κ.α). Από το 2022 οι απόφοιτοι των τμημάτων παίρνουν πτυχίο ή δίπλωμα αναγνωρισμένο από το κράτος.

Στην σύγχρονη σπουδή ανήκουν  οι σπουδές στα όργανα, της ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας, των τυμπάνων, του ηλεκτρικού μπάσου, των πλήκτρων, του σύγχρονου τραγουδιού. Οι απόφοιτοι των τμημάτων παίρνουν βεβαίωση σπουδών από τη σχολή.

Η δομή των σπουδών είναι ανάλογη του εκάστοτε τμήματος και η διαβάθμιση στις τάξεις  των οργάνων διαφέρει μεταξύ των αναγνωρισμένων και μη. Οι απαιτήσεις στην ύλη καθιστούν  συντομότερη τη σπουδή στα μη αναγνωρισμένα όργανα.  

Το πλήρες εβδομαδιαίο διδακτικό πρόγραμμα για τους σπουδαστές  μας περιλαμβάνει 5 μαθήματα:

 45΄ ατομικό μάθημα

 60΄ θεωρία-σολφέζ.

 30΄ ομαδικό πιάνο.

 60΄ χορωδία

Και για τους πιο προχωρημένους επιπλέον:

πρόβες  ορχήστρας 1-3 ώρες, θεματικά εργαστήρια 60΄- 90΄.

Επιπρόσθετα λειτουργούν τμήματα γνωριμίας με τη μουσική που απευθύνονται σε παιδιά έως  10 ετών  τα οποία είναι:

 Keys for kids για παιδιά 5-7 ετών:

 45’  μουσική προπαιδεία

 45΄ προπαιδεία πιάνου

  First steps για παιδιά 7-9 ετών:

 45΄ ομαδικό πιάνο

 45΄  θεωρία groovy

 60΄  χορωδία

Από το 2017 ξεκινήσαμε και το πρόγραμμα easy start  με κόστος 25€/το μήνα και αφορά ομαδικά μαθήματα 3 ατόμων διάρκειας 60΄. Το πρόγραμμα ανοίγει στις αρχές της διδακτικής περιόδου Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και  εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον τα μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο. Τμήματα easy start δεν ξεκινούν κατά τη διάρκεια του έτους.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα στη σύγχρονη σπουδή εφόσον συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι να επιλεγεί μόνο το ιδιαίτερο μάθημα.

Μαθήματα σύγχρονης κιθάρας πραγματοποιούνται και δαδικτυακά μέσω της ψηφιακής μας πλατφόρμας.

Ο εξοπλισμός των εκπαιδευτηρίων μας είναι άριστος, υπερσύγχρονος και πλήρης , ικανός να στηρίξει μια μουσική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.

Διαθέτουμε δική μας βιβλιογραφία η οποία εμπλουτίζεται διαρκώς. Η βιβλιοθήκη μας απαριθμεί εκατοντάδες βιβλία μουσικής δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές μας να έχουν πρόσβαση στην γνώση χωρίς περιορισμούς.

Τα εκπαιδευτήρια "'Εν Αρμονία" λειτουργούν από το 2002 και είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.  Μέχρι σήμερα έχουν αποφοιτήσει ήδη διπλωματούχοι και πτυχιούχοι μουσικοί  από την κλασική σχολή πολλοί από τους οποίους είναι ήδη επαγγελματίες καλλιτέχνες ή δάσκαλοι – καθηγητές.

Επιπλέον διοργανώνονται σεμινάρια με αναγνωρισμένους σολίστες δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους σπουδαστές της να εμπλουτίζουν τις γνώσεις  τους ακόμα περισσότερο.

Συμμετέχουμε ενεργά στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ παράλληλα δίνουμε συναυλίες, με τα μαθητικά σύνολα στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων μας , προάγοντας  διαρκώς  την ανάπτυξη του πολιτισμού στην πόλη μας.

 Αναλυτικά στα εκπαιδευτήρια μας διδάσκονται:

Σύγχρονο πιάνο

Αρμόνιο - πλήκτρα

Βιολοντσέλο

Κοντραμπάσο

Φλογέρα

Φλάουτο

Κλαρινέτο και παραδοσιακό κλαρίνο

Σαξόφωνο

Ηλεκτρικό μπάσο

Φωνητικά - σύγχρονο τραγούδι

Ντραμς - κρουστά

Ακκορντεόν

Ποντιακή λύρα

Ανώτερα θεωρητικά 

Μουσική τεχνολογία

Προετοιμασία πανελλαδικών εξετάσεων στο ειδικό μάθημα.

Κοινοποίηση σελίδας