Περιγραφή δράσης

Από το καλοκαίρι του 2021 ξεκίνησε στα εκπαιδευτήρια μας τη λειτουργία του το τμήμα κοινωνικού ωδείου! Ο στόχος απλός, να δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά που ανήκουν σε ¨αδύναμες" οικονομικά οικογένειες, να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου μουσική εκπαίδευση εντελώς δωρεάν, παρέχοντας έτσι ίσες ευκαιρίες σε όλους και άροντας τις κοινωνικές ανισότητες που προέρχονται από την οικονομική δυσπραγία. 

Το τμήμα λειτουργεί πιλοτικά αυτή τη στιγμή παρέχοντας περιορισμένο αριθμό θέσεων καθώς πρέπει να αρθούν αντικειμενικές δυσκολίες που εμποδίζουν την επέκτασή του. Σταδιακά όμως εφόσον η τοπική κοινωνία το αγκαλιάσει και βρούμε την κατάλληλη στήριξη από καθηγητές και χορηγούς θα φροντίσουμε να καλύψουμε πλήρως τη ζήτηση.

Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεχτικά τους όρους συμμετοχής και να προσκομίσετε τα διακαιολογητικά για τη συμμετοχή σας στη γραμματεία μας μόνον εφόσον πληρείτε τις προϋποθέσεις. Η αίτηση συμμετοχής δεν σημαίνει ότι αυτόματα θα συμμετάσχετε και στο πρόγραμμα. Οι επιλέξιμοι σπουδαστές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς από τον υπεύθυνο του προγράμματος. 

Προϋποθέσεις συμμετοχής-κανονισμός φοίτησης

Το τμήμα αποτελεί καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία των εκπαιδευτηρίων μας και δε θα πρέπει να συγχέεται με τα προγράμματα κοινωνικής ωφέλειας του Δήμου. Οι προϋποθέσεις συμμετοχής δίνεται να αλλάξουν εφόσον κριθεί απαραίτητο από τη διοίκηση. Η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμπληρώνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του παιδιού με την προσκόμιση των δικαιολογητικών στο κτίριο μας στην Κοσμά Αιτωλού και πρέπει να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

  1.  Οι ενδιαφερόμενοι να είναι δημότες του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου
  2.  το ετήσιο οικογενειακό ή ατομικό εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 6300€. 

Δικαιολογητικά:

  1. Εκκαθαριστικό σημείωμα
  2. Ταυτότητα γονέα ή κηδεμόνα
  3. πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Περίοδος αιτήσεων 8/6-20/6.  Τηλέφωνο για ραντεβού 2316 002 003. Καθημερινά κατά τις ώρες 17:00-20:00

Πιλοτικά το τμήμα θα λειτουργήσει κατά τη διάρκεια των θερινών μαθημάτων 15/6 -20/7 με 15 θέσεις. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν μαθήματα ακουστικής κιθάρας ή ηλεκτρικής κιθάρας ή μπουζουκιού ή πιάνου. Δεν υπάρχει σειρά προτεραιότητας και η επιλογή είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του υπεύθυνου του προγράμματος. Οι επιλέξιμοι σπουδαστές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά. Για τους συμμετέχοντες στο τμήμα κοινωνικού ωδείου ισχύει ο ίδιος κανονισμός λειτουργίας και σπουδών που ισχύει για όλους τους σπουδαστές μας.

ο υπέυθυνος προγράμματος

Βασίλης Αργυρίου

Κοινοποίηση σελίδας