Το 2001  ιδρύσαμε τη Μουσική Σχολή «Εν Αρμονία» με έναν ζωτικό  και εκπαιδευτικό στόχο:  να φέρουμε  τη Μουσική κοντά στα παιδιά μας και τα παιδιά μας κοντά στην Μουσική.

Την καθοριστική αυτή συνάντηση επιλέξαμε να την κάνουμε -εδώ- στην πιο δυναμική και ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή της Βορείου Ελλάδος, στον Εύοσμο, στον τόπο που γεννηθήκαμε εμείς και σήμερα μεγαλώνουμε τα παιδιά μας!

 Κινητήριος δύναμη  μας-για την ίδρυση της Μουσικής Σχολής« Εν αρμονία» ήταν το πάθος μας,  για τη  Μουσική και  η αγάπη μας για το παιδί . 

Σκοπός  μας -η παροχή υψηλού επιπέδου  Μουσικής Παιδείας  σε παιδιά και ενήλικες. 

Την διάρκεια όμως- της Σχολής μας, την ανοδική  και επιτυχημένη πορεία της στον χρόνο και κυρίως  την καθιέρωση  της στον τόπο μας,  την οφείλουμε αποκλειστικά σε όλους εσάς , που από το 2001 συνεχίζετε να μας εμπιστεύεσθε τα παιδιά σας. Κι εμείς σας το ανταποδίδουμε  με την πρόοδο και τις επιτυχίες τους, στη Μουσική.

Η Μουσική Σχολή « Εν αρμονία» είναι αναγνωρισμένη από το κράτος (Αρ. Απόφ. φεκ 10/β/13-1-2003) 

Η Κρατική αυτή  έγκριση παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές  μας να αποκτήσουν  έναν Κρατικό- Αναγνωρισμένο τίτλο Μουσικών Σπουδών (πτυχίο ή δίπλωμα δεξιοτεχνίας) αξιοποιώντας τον , αργότερα όπως εκείνοι επιθυμούν στην διάρκεια της σταδιοδρομία τους.

 Ταυτόχρονα  όμως η Κρατική Αναγνώριση  προσδίδει και σε  μας τη σοβαρότερη  και έγκριτη πιστοποίηση για το επιστημονικό , το ποιοτικό και υψηλό  επίπεδο των  Μουσικών Σπουδών της Σχολής μας

Στη Μουσική Σχολή « Εν αρμονία»  διδάσκουν έμπειροι και καταξιωμένοι Καθηγητές Μουσικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες ατομικές και ομαδικές μεθόδους Μουσικής  Παιδείας . 

Πρωταρχικό μέλημα όλων μας είναι η Μουσική διδασκαλία  να γίνεται με ιδιαίτερη αγάπη και προσοχή  σε κάθε παιδί. 

 Η εκπαιδευτική μας εμπειρία και η ικανότητα  μας,  στον εντοπισμό των προσωπικών Μουσικών κλίσεων κάθε παιδιού και στην ανίχνευση των δεξιοτήτων του, έτσι ώστε το παιδί να βοηθηθεί , να ξεδιπλώσει και  να εκφράσει το μουσικό του ταλέντο και την μουσική του προτίμηση,  είναι το  κλειδί της επιτυχίας μας.

 Οι πολυάριθμοι σπουδαστές μας – απόφοιτοι σήμερα  –  Διπλωματούχοι και Πτυχιούχοι Μουσικοί σταδιοδρομούν  επιτυχώς είτε ως  δάσκαλοι  ή καθηγητές  στα Σχολεία της χώρας είτε ως Σολίστες, είτε ως μέλη ορχηστρών ή μουσικών τμημάτων  κ.α. 

«Τα παιδιά μας» γιατί έτσι τα αισθανόμαστε… έχουν δικαιώσει τις προσδοκίες μας, μας κάνουν περήφανους  και μας γεμίζουν δύναμη, μεράκι και αγάπη  να συνεχίσουμε πιο δυνατά τον ιδιαίτερο παιδευτικό Μουσικό μας στόχο.

 Η Μουσική Σχολή « Εν αρμονία» στεγάζεται  σε ένα ιδανικό αυτόνομο οίκημα της περιοχής το οποίο αποτελεί το πιο ζωντανό μουσικό φυτώριο και την πιο μελωδική  κυψέλη του τόπου μας, παρέχοντας στους σπουδαστές μας μοναδική άνεση στην έκφραση, στον υψηλό τόνο ακόμη και στην ένταση κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους.

Στους ειδικά  διαμορφωμένους εσωτερικούς χώρους της Σχολής μας, με τον υπερσύγχρονο μουσικό μας  εξοπλισμό –πάντα σε άριστη λειτουργική κατάσταση-  πλήρης και  ικανός να στηρίξει μια μουσική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου  και  με την διάταξη των μουσικών μας εργαστηρίων  και αιθουσών, δίνουμε στο παιδί την αίσθηση, την ασφάλεια  και την άνεση του οικείου, του ζεστού και φιλικού περιβάλλοντος  όπου μπορεί να ενταχθεί, να  δημιουργήσει, να ψυχαγωγηθεί, να κοινωνικοποιηθεί και κυρίως να αγαπήσει με πάθος τη ΜΟΥΣΙΚΉ

Στη Μουσική Σχολή « Εν αρμονία» οι σπουδαστές μας μπορούν να επιλέξουν  δύο κατευθύνσεις Μουσικών Σπουδών :

1.  Κλασικές Σπουδές

Στην κατεύθυνση αυτή  ανήκουν οι σπουδές των οργάνων της Συμφωνικής ορχήστρας

(Πνευστά ,Έγχορδα, Κρουστά) του Πιάνου, της Μονωδίας και της Κλασσικής Κιθάρας.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το Τμήμα  Ανώτερων Θεωρητικών (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα).

2.   Σύγχρονες  Σπουδές

Στην κατεύθυνση αυτή ανήκουν τα Όργανα της Ηλεκτρικής και Ακουστικής Κιθάρας, της Λαϊκής Κιθάρας, του Μπουζουκιού, των Τυμπάνων, του Ηλεκτρικού Μπάσου, του Ακορντεόν, των Πλήκτρων, του Σύγχρονου Τραγουδιού, του Παραδοσιακού Κλαρίνου και όλων των Παραδοσιακών  οργάνων.

Το πλήρες εβδομαδιαίο διδακτικό πρόγραμμα των σπουδαστών μας περιλαμβάνει 5 μαθήματα διάρκειας :

Ατομικό μάθημα 45΄

Θεωρία(+Σολφέζ το 1ο έτος) 60΄

Σολφέζ(από το 2ο έτος) 30΄

Ομαδικό Πιάνο 30΄(Δωρεάν)

Χορωδία 60΄(Δωρεάν)

Και για τους πιο προχωρημένους επιπλέον:

Πρόβες Ορχήστρας 1-3 ώρες

και  Θεματικά Εργαστήρια 60΄-90΄.

Μουσικό Πρόγραμμα Εasy Start

Στη Μουσική Σχολή « Εν αρμονία» λειτουργεί  το καινοτόμο  πρόγραμμα Μουσικής Παιδείας το easy start( εύκολης εκκίνησης- αρχής).

Πρόκειται  για ομαδικά μαθήματα εύκολης εκκίνησης 3 ατόμων διάρκειας 60΄ με φιλικό κόστος 25€/το μήνα.

Τα Τμήματα του easy start ξεκινούν πάντα στις αρχές της διδακτικής περιόδου κατά τους μήνες Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και ποτέ στη μέση της χρονιάς. 

ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα η Μουσική Παιδεία,  ο ρυθμός και η αρμονία συμβάλλουν καθοριστικά  στην διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, στην ανάπτυξη της νοημοσύνης, της αυτοπειθαρχίας, της προσοχής και της κοινωνικότητας  αποτελώντας παγκοσμίως το μοναδικό και αναντικατάστατο   εργαλείο διαπαιδαγώγησης των παιδιών όλου του κόσμου.

Και επειδή  η Μουσική Παιδεία  δεν αποτελεί περιττή πολυτέλεια, αλλά είναι βασική και αρχέγονη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της ευφυΐας, της πνευματικής, συναισθηματικής και   ψυχολογικής διάπλασης  των παιδιών μας, δημιουργήσαμε  και τμήματα γνωριμίας με τη Μουσική που απευθύνονται σε παιδιά έως 8 ετών τα οποία είναι:

1. για παιδιά 6-7 ετών:

jump into the music:

 Προπαιδεία Πιάνου 60΄

Προπαιδεία πνευστών 60'

2. για παιδιά 4.5-6 ετών

Μουσικοκινητική διάρκεια μαθήματος 60΄.

  Η Μουσική Σχολή « Εν αρμονία»

-παρέχει Κρατικά Πτυχία- Διπλώματα.

-πραγματοποιεί  δωρεάν  σεμινάρια και εργαστήρια με αναγνωρισμένους σολίστες και έμπειρους καθηγητές δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές μας να εμπλουτίζουν διαρκώς  τις γνώσεις τους

 διαθέτει

 -Τμήματα προετοιμασίας Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  εκδίδει συνεχώς δικά της Μουσικά βιβλία και βοηθήματα για τους σπουδαστές της

- διαθέτει δική της Βιβλιοθήκη   η οποία  απαριθμεί εκατοντάδες βιβλία Μουσικής δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές της να έχουν άμεση πρόσβαση στην γνώση της Μουσικής παιδείας χωρίς περιορισμούς.   Η Μουσική Βιβλιοθήκη της Σχολής μας εμπλουτίζεται διαρκώς με νέους τίτλους.

            Η Μουσική Σχολή « Εν αρμονία»

Συμμετέχει διαρκώς και στηρίζει με κάθε τρόπο  τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων για φιλανθρωπικούς σκοπούς με στόχο να ενισχυθούν οι άποροι και οι άνεργοι και συνάνθρωποι μας, δίνοντας το παράδειγμα  του εθελοντισμού της ανιδιοτελούς προσφοράς και της αλληλεγγύης στους σπουδαστές της.

Παράλληλα δίνει συναυλίες, με τα μαθητικά της σύνολα στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων της ,προβάλλοντας αφενός μεν την Μουσική πρόοδο των  σπουδαστών της και αφετέρου προάγοντας  την Πολιτιστική Μουσική ανάπτυξη του τόπου μας.

«Music Summer» με  πολλές & υψηλού επιπέδου επιλογές

για ένα δροσερό καλοκαίρι γεμάτο νότες, μουσικές και μελωδίες ….

 Κάθε καλοκαίρι και αμέσως μετά τη λήξη της Σχολικής  περιόδου, ξεκινά το πρόγραμμα θερινών μας τμημάτων “music summer”.

 Οι σπουδαστές των θερινών τμημάτων έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για την περίοδο αυτή.

Μέσα από μια σειρά ιδιαίτερων – ατομικών μαθημάτων, μοναδικών εργαστηρίων – ή ομαδικών μαθημάτων,  έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τις μουσικές τους δεξιότητες και παράλληλα να έρθουν σε επαφή με σύγχρονα και άκρως ενδιαφέροντα μουσικά γνωστικά αντικείμενα.

Στους ήδη σπουδαστές μας δίνεται  πληθώρα επιλογών, είτε να ασχοληθούν με ένα δεύτερο μουσικό όργανο, είτε να προετοιμαστούν για την εισαγωγή τους στα τμήματα μουσικών σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είτε  να γνωρίσουν τις δυνατότητες της μουσικής τεχνολογίας και άλλα πολλά.

Παράλληλα για νέους σπουδαστές μας είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα βήματά τους στο μαγικό κόσμο της μουσικής.

Όλος ο εξοπλισμός της σχολής είναι διαθέσιμος κατά τη διάρκεια των θερινών μαθημάτων σε κάθε σπουδαστή ώστε να καλυφθεί οποιαδήποτε ανάγκη για πρακτική εξάσκηση. 

Κάθε σπουδαστής μας παρακολουθεί εβδομαδιαίως, δύο ατομικά μαθήματα διάρκειας 45 λεπτών και ένα ομαδικό διάρκειας 60 λεπτών… στις δροσερές κλιματιζόμενες αίθουσες μας!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπητοί  μας φίλοι εάν αναρωτιέστε  πότε είναι κατάλληλη ηλικία για να μάθει  παιδί σας  κάποιο μουσικό όργανο και ποιο απ όλα; Ελάτε… να συζητήσουμε και μαζί θα βοηθήσουμε το παιδί να μάθει και να αγαπήσει με πάθος τη ΜΟΥΣΙΚΗ! Είμαστε πρόθυμοι να σας ακούσουμε, να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας και να λύσουμε όλες  τις απορίες σας… που κάποτε ως γονείς… είχαμε κι εμείς….

Κοινοποίηση σελίδας